Peach is op de toekomst gericht.
Hoe kun je zo lekker mogelijk eten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk?
Bij Peach koken wij veganistisch, kiezen waar mogelijk voor biologische producten, we werken plasticvrij, gebruiken geen palmolie en proberen overal een bewuste keuze te maken.
Irene, #greeirene, betrokken bij verschillende zero food waste projecten in de stad om weggegooid voedsel toch nog bij mensen te krijgen die door armoede getroffen zijn. Ook is Irene al jarenlang nauw betrokken bij FoodCoopNoord, een biologische voedselcoöperatie die als bewonersgroep voedsel rechtstreeks inkoopt bij biologische boeren uit de buurt; eerlijke prijs en product voor de boer en voor de buurt.
Peach is op de toekomst gericht.
Hoe kun je zo lekker mogelijk eten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk?
Bij Peach koken wij veganistisch, kiezen waar mogelijk voor biologische producten, we werken plasticvrij, gebruiken geen palmolie en proberen overal een bewuste keuze te maken.
Irene, #greeirene, betrokken bij verschillende zero food waste projecten in de stad om weggegooid voedsel toch nog bij mensen te krijgen die door armoede getroffen zijn. Ook is Irene al jarenlang nauw betrokken bij FoodCoopNoord, een biologische voedselcoöperatie die als bewonersgroep voedsel rechtstreeks inkoopt bij biologische boeren uit de buurt; eerlijke prijs en product voor de boer en voor de buurt.
Irene
Is de bedenker van alle menu’s en heeft een brede kennis van smaken en specerijen. Zij kookt al jaren met seizoensgebonden, lokale producten en is bekend met wildplukken. Dus de bloemetjes en cresjes waarmee zij het eten opmaakt komen niet uit de mega hydrocultuur maar uit eigen tuin of bos. Haar favoriete keuken voor een feest is de Libanese keuken. Het delen van eten met daarbij smaakvolle kleine hapjes is zo gezellig en er is zo’n overvloed aan salades en hapjes dat er voor iedereen wat heerlijks tussen zit. En het is nog gezond ook! De vegan Libanese keuken is te gek!
Nèrys
heeft een grote liefde voor de verschillende Aziatische keukens, met name Indonesisch. Met veel plezier maakt hij een Indonesische rijsttafel voor een grote groep mensen. Maar ook de Sechuan keuken, de Maleisische of de Thaise keuken vind hij heerlijk, fusion Asian doen dan maar?
Irene
Is de bedenker van alle menu’s en heeft een brede kennis van smaken en specerijen. Zij kookt al jaren met seizoensgebonden, lokale producten en is bekend met wildplukken. Dus de bloemetjes en cresjes waarmee zij het eten opmaakt komen niet uit de mega hydrocultuur maar uit eigen tuin of bos. Haar favoriete keuken voor een feest is de Libanese keuken. Het delen van eten met daarbij smaakvolle kleine hapjes is zo gezellig en er is zo’n overvloed aan salades en hapjes dat er voor iedereen wat heerlijks tussen zit. En het is nog gezond ook! De vegan Libanese keuken is te gek!
Nèrys
heeft een grote liefde voor de verschillende Aziatische keukens, met name Indonesisch. Met veel plezier maakt hij een Indonesische rijsttafel voor een grote groep mensen. Maar ook de Sechuan keuken, de Maleisische of de Thaise keuken vind hij heerlijk, fusion Asian doen dan maar?
UMAMI
Umami is de vijfde basissmaak en is het Japanse woord voor heerlijkheid. Het is die moeilijk te vatten smaak die ervoor zorgt dat eten heerlijk smaakt. Vaak zijn umami smaken dierlijk, denk aan bacon of ansjovis, maar wij zoeken altijd weer naar heerlijke plantaardige umami, en die is er genoeg! Denk aan zeewier, paddenstoelen, tomaat. Met de juiste bereiding krijg je die heerlijke umami smaak, en dat willen wij altijd!
UMAMI
Umami is de vijfde basissmaak en is het Japanse woord voor heerlijkheid. Het is die moeilijk te vatten smaak die ervoor zorgt dat eten heerlijk smaakt. Vaak zijn umami smaken dierlijk, denk aan bacon of ansjovis, maar wij zoeken altijd weer naar heerlijke plantaardige umami, en die is er genoeg! Denk aan zeewier, paddenstoelen, tomaat. Met de juiste bereiding krijg je die heerlijke umami smaak, en dat willen wij altijd!