welkom

Peach is op de toekomst gericht. Hoe kun je zo lekker mogelijk eten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk? Bij Peach koken veganistisch, kiezen waar mogelijk voor biologische producten, we werken plasticvrij, gebruiken geen palmolie en proberen overal een bewuste keuze te maken. 

Irene, #greeirene, betrokken bij verschillende zero food waste projecten in de stad om weggegooid voedsel toch nog bij mensen te krijgen die door armoede getroffen zijn. Ook is Irene al jarenlang nauw betrokken bij FoodCoopNoord, een biologische voedselcoöperatie die als bewonersgroep voedsel rechtstreeks inkoopt bij biologische boeren uit de buurt; eerlijke prijs en product voor de boer en voor de buurt. 

Vegan Chef

green irene

Is de bedenker van alle menu’s en heeft een brede kennis van smaken en specerijen. Zij kookt al jaren met seizoensgebonden, lokale producten en is bekend met wildplukken. Dus de bloemetjes en cresjes waarmee zij het eten opmaakt komen niet uit de mega hydrocultuur maar uit eigen tuin of bos. Haar favoriete keuken voor een feest is de Libanese keuken. Het delen van eten met daarbij smaakvolle kleine hapjes is zo gezellig en er is zo’n overvloed aan salades en hapjes dat er voor iedereen wat heerlijks tussen zit. En het is nog gezond ook! De vegan Libanese keuken is te gek!

Nèrys

heeft een grote liefde voor de verschillende Aziatische keukens, met name Indonesisch. Met veel plezier maakt hij een Indonesische rijsttafel voor een grote groep mensen. Maar ook de Sechuan keuken, de Maleisische of de Thaise keuken vind hij heerlijk, fusion Asian doen dan maar?

Wij hebben een vast team van twee koks met een wisselende aanvulling van geweldige andere koks.

Vegan chef
Umami

umami

Umami is de vijfde basissmaak en is het Japanse woord voor heerlijkheid. Het is die moeilijk te vatten smaak die ervoor zorgt dat eten heerlijk smaakt. Vaak zijn umami smaken dierlijk, denk aan bacon of ansjovis, maar wij zoeken altijd weer naar heerlijke plantaardige umami, en die is er genoeg! Denk aan zeewier, paddenstoelen, tomaat. Met de juiste bereiding krijg je die heerlijke umami smaak, en dat willen wij altijd! 

Vegan Keuken

coaching

TRAINING

We helpen graag bij de omschakeling naar een meer plantaardige levensstijl. Ook bij welvaartsziektes is hulp bij verandering mogelijk. We denken met je mee vanuit onze brede kennis over voedsel en wat er allemaal aan alternatieven voor handen is. Wij zijn geen dietisten maar hebben grote warenkennis met speciale liefde voor umami, die lekkere smaak waardoor je zo geniet van lekker (en gezond) eten. Op naar een duurzamer leven met minder stress.  kok Irene heeft al wel les gegeven op een vmbo over veganistisch eten. Samen met de leerlingen hebben we heerlijk plantaardig eten gemaakt waarvan niemand had gedacht dat het zo smakelijk kon zijn! We verbazen graag met onze smaken en texturen.

workshops

Wij kunnen ingehuurd worden voor workshop veganistisch koken. Dit kan algemeen of gespecificeerd zoals bijvoorbeeld Vegan Asian of plantaardig Midden-oosters bijvoorbeeld. Wij willen je ook graag leren werken met aquafaba of jackfruit. Maar ook kunnen we je heel veel leren over specerijen, door middel van ruiken en proeven. Specerijen zijn wellicht het belangrijkst binnen de veganistische keuken. 

vegan maaltijden

Anoniem

Best brownie ever

Master opleiding Hogeschool van Amsterdam

Als opleiding eten we al jaren veganistisch omdat dat de enige duurzame en inclusieve manier van eten is. Onze docenten en studenten vragen altijd weer of Peach plant based kitchen kan koken op onze feestjes en trainingsdagen, want dat is altijd een heerlijk en verrassend feestje.

Noortje

We bestellen bijna elke week en eten het dan op als we uit ons werk komen. Het is allemaal zo lekker er verrassend, alsof we elke avond uit eten zijn. En we hebben zoveel nieuwe smaken leren kennen!

Too Good To Go Klant

Leuk dat jullie zoveel vegan koken, maar jammer dat er mascarpone in de tiramisu zit.” PEACH: “er zit geen mascarpone in de tiramisu.” KLANT: “jawel, ik proef mascarpone!” PEACH “ik maak de tiramisu en deze is natuurlijk 100% vegan. Wij werken nooit met dierlijke producten dus ook geen mascarpone.” KLANT: “wauw, mind is blown, ik dacht echt de traditionele tiramisu te eten met zuivel en eieren..

06-878 487 09

Gedempt Hamerkanaal 98 1021KR Amsterdam
KvK nummer: 67131204
contact@peachplantbasedkitchen.nl
.